İTF’de Münih Beyin Kursu 22 Nisan– 3 Mayıs 2013’de İSTEM salonunda yapılmıştır

İTF’de Münih Beyin Kursu

Münih Ludwig-Maximillian Üniversitesi’nde 2004 yılından itibaren her yıl düzenlenen Münih Beyin Kursu bu yıl Erich Frank Vakfı’nın faaliyeti olarak 22 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında Beyin Araştırmaları Derneği (Türkiye), AB ERASMUS programı ve Bavyera Araştırma Birliği desteği ile İstanbul Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Münih Ludwig-Maximillian Üniversitesi Tıp Fakültesi, Nöroloji bölümünden Prof. Dr. Adrian Danek, Dr. Benedikt Bader ve Dr. Tobias Högen’in eğitmen olarak yer aldığı ve İTF Anatomi Anabilim Dalı’ndan Dr. İlke Ali Gürses ve Fizyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Zübeyir Bayraktaroğlu’nun teknik destek verdiği kurs 22 Nisan akşamı Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü’nde (DETAE) düzenlenen bir toplantı ile başladı ve 2 hafta süresince 16:00 – 19:00 saatleri arasında İstanbul Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi Merkezi’nde (İSTEM) yürütüldü.

Kursun amacı; nöroloji, nöroşirurji, psikiyatri gibi klinik dallarda ve psikoloji, fizyoloji, anatomi ve nörobilim gibi temel bilim alanlarında uzmanlık veya doktora eğitimi almış veya almakta olan araştırmacıların beyin anatomisi hakkında ileri düzeyde bilgilenmelerini sağlamaktı. Beyin anatomisini, duysal, motor ve kognitif işlevler ve ilişkili klinik sendromlar çerçevesinde ele alan kuramsal sunumların ardından, kurs katılımcılarının da aktif rol aldığı diseksiyon uygulamaları gerçekleştirildi. Masa başında küçük bir grup ile yapılan diseksiyonlar, İSTEM’in sağladığı altyapı olanakları sayesinde yakın plan yüksek çözünürlüklü görüntüler şeklinde salondaki tüm katılımcılara video projeksiyon ile sunuldu. Kurs eğitmenleri, ilk defa uyguladıkları bu yöntemin kursun geniş bir katılımcı sayısıyla gerçekleştirilmesinde çok başarı sağladığını ve etkili olduğunu belirttiler.

Yerel organizasyonu İstanbul Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ayşin Kale, Dr. İlke Ali Gürses ve Fizyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Zübeyir Bayraktaroğlu tarafından gerçekleştirilen kurs, 3 Mayıs akşamı İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bilgin Saydam ve Erich Frank Vakfı partneri İTF Türk Alman Tıbbi İlişkiler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yağız Üresin’in katıldıkları bir kapanış oturumuyla tamamlandı ve katılımcılara sertifikaları verildi.

Kurs süresince salonlarını ve mükemmel sunum olanaklarını kullanıma açarak kurs kalitesinin artmasına önemli katkı sağlayan İstanbul Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi Merkezi’ne (İSTEM) ve yöneticisi Prof. Dr. Levent Avtan’a çok teşekkür ederiz.

Kurs Programı İçin Tıklayınız

21 Mayıs 2013